Historien

Mults historie


MULT er en forkortelse af multilateral. Vi opstod i 1971 midt i en brydningstid med studenter- og kvindefrigørelse, Vietnamkrigen, fredsdemonstrationer, fri porno og en stigende politisk bevidsthed. Byt ordene ud med kønnenes ligestilling, krig i Syrien, hverdagssexisme og flygtningesituationen. Vi befinder os i en brydningstid også i dag.

   MULT er en kunstnersammenslutning. Det er et særligt dansk fænomen. I Danmark slår kunstnerne sig sammen for at skabe en stor udstilling årligt og manifestere nye veje i kunsten. MULT var fra starten sammen med en række andre sammenslutninger faste udstillere på Charlottenborg. Da Charlottenborg opsagde samarbejdet med sammenslutningerne, udstillede MULT på Helligaandshuset fra 1981.

  I dag er MULT den eneste af de gamle kunstnersammenslutninger, der stadig udstiller i den indre by i København. MULT udstiller også i ind- og udland.

  Maleren Carsten Rütting Schweitz tog initiativ til at danne MULT i 1971 og var i mange år formand for MULT.

  MULTs medlemmer er  Barbara Rütting Schweitz, Eskil Hauchrog,  Grethe Tranberg, Mogens Kischinovsky, Jeff Ibbo, Kirsten Syberg, Lene Bach-Lauritsen, Barbara Kober-Sørensen og Flemming Jørgensen