Historien

Mults historie


MULT er en forkortelse af multilateral. Vi opstod i 1971 midt i en brydningstid med studenter- og kvindefrigørelse, Vietnamkrigen, fredsdemonstrationer, fri porno og en stigende politisk bevidsthed. Byt ordene ud med kønnenes ligestilling, krig i Syrien, hverdagssexisme og flygtningesituationen. Vi befinder os i en brydningstid også i dag.

   MULT er en kunstnersammenslutning. Det er et særligt dansk fænomen. I Danmark slår kunstnerne sig sammen for at skabe en stor udstilling årligt og manifestere nye veje i kunsten. MULT var fra starten sammen med en række andre sammenslutninger faste udstillere på Charlottenborg. Da Charlottenborg opsagde samarbejdet med sammenslutningerne, udstillede MULT på Helligaandshuset fra 1981.

  I dag er MULT den eneste af de gamle kunstnersammenslutninger, der stadig udstiller i den indre by i København. MULT udstiller også i ind- og udland.

  Maleren Carsten Rütting Schweitz tog initiativ til at danne MULT i 1971 og er den dag i dag formand for MULT.

  MULTs medlemmer er Carsten Rütting Schweitz, Jan Kiowsky, Barbara Rütting Schweitz, Eskil Hauchrog, Lise Ring, Grethe Tranberg, Mogens Kischinovsky, Jeff Ibbo og Katrine Ring.